Skadade sig i tv – hamnade i rullstol

Lisa Anckarman: Jag gjorde mig extremt illa i ’Jagad av hundar’

Hon överlevde tsunamin.

I TV3-programmet ”Jagad av hundar” väcktes minnena till liv – och Lisa Anckarman skadade sig så svårt att hon hamnade i rullstol.

– Jag har gråtit många kvällar, säger hon.

Lisa Anckarman, 24, känd från ”Top model Sverige”, blev erbjuden att medverka i ett nytt äventyrsprogram tillsammans med två kompisar.

Hon tackade ja. Det visade sig vara TV3:s satsning ”Jagad av hundar”.

Lisa Anckarman fick till uppgift att springa från lösa vakthundar och klättra över en vägg. Då väcktes minnena till liv.

– Jag överlevde tsunamin, så jag är extremt rädd för att bli jagad. Jag är väldigt rädd för hundar också, så jag kom in i någon slags överlevnads-mode, säger hon.

Fick sitta i rullstol

När Lisa Anckarman lyckats ta sig upp för den cirka tre meter höga väggen, kastar hon sig ned på andra sidan, ovetande om att det stupar, och landar på fötterna.

– Jag gjorde mig extremt illa. Jag försökte resa mig men föll ihop och fick åka till akuten. Läkarna sa att jag inte skulle kunna gå på ett tag.

Hela sommaren har hon suttit i rullstol.

– Jag har verkligen varit skadad. Folk har burit ned mig i vattnet när vi skulle bada, och jag har krupit till toaletten om nätterna. Jag har gråtit många kvällar för att jag känt mig inlåst, säger Lisa Anckarman.

Ångrar ingenting

Hon har precis börjat gå igen, efter en övergångsperiod på kryckor. Och kan jobba som vanligt efter en tids sjukskrivning.

– Det har varit speciellt att se livet från den här sidan. Jag känner mig väldigt ödmjuk inför människor som sitter i rullstol nu, säger hon.

Trots skadan ångrar inte Lisa Anckarman att hon ställde upp i programmet.

– Strix (produktionsbolaget) har betalat för min röntgen, ersatt en resa jag redan hade bokat och ringt och frågat hur det är med mig, om jag behöver psykologhjälp och så. Jag skulle inte vilja ha det ogjort, säger hon.

”Jagad av hundar” sänds på tisdagar klockan 21.00 i TV3.

You might also like

Alexandra Nilsson - No surfing pics yet... Caroline Roxy - Pit stop at Steam Alexandra Nilsson - Ny vecka nytt camp! Alexandra Nilsson - Ute på äventyr med Lapoint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *