Rebecka:
Hej!! skulle inte du kunna beskriva hur man applicerar foundation så den verkligen ligger bra? Kram!!

Självklart! Alla länkar är i fetstil.

1. Ett fel som många gör är redan innan foundation appliceras. Huden är ett levande material och du kan inte lita på att den beter sig lika från dag till dag. Därför är det jätteviktigt med en fuktkräm om passar just din hud för att få rätt mängd fukt och olja. Jag använder Maria Åkerberg som jag köper på Care & Beauty här i Uppsala. Tjejerna som jobbar med hudvård där är superduktiga på att göra en hudanalys. Passa även på att fråga efter en primer (det gör att din sminkbas får en bättre grund att fästa på). Vill du köpa primer online finns det massor av alternativ här: Sminkprimers från Elven. 


2. Köp en foundation som passar DIN hud. Det går inte att bara ta en som reklamen rekommenderar. Din hud är lika olika andras som håret på huvudet. Är du torr behöver du en fet, återfuktande foundation. Är du oljig så satsa på en puderbaserad, kanske till och med oljefri, foundation. Själv älskar jag Make up stores CC foundation, den är täckande och tunn.

3. Köp en syntetpensel att applicera foundation med. Den gör det lättare att få en jämn och täckande bas. Glöm inte att tvätta den med diskmedel någon gång i veckan. Jag använder fantastiska Pinceau Teint brush by TerryDenna mjuka och täta borste med rundade kanter gör det enkelt att applicera foundation som ett proffs. Den reglerar en perfekt mängd foundation, för att göra det enkelt att få fram rätt täckning, dölja brister och släta ut hyn.


4. Hoppa ALDRIG över puder. Ett puder är till för att fixera foundation. Pudret ska vara i din hudton och den ska inte göra dig mer sminkad på något sätt. Pudret fixerar din foundation så att den sitter hela dagen. Pudret är alltså din bästa vän om du vill att sminket ska sitta en hel dag/kväll. Jag använder:  Smashits organiksa puder i färgen Tender (just nu 119kr!) Den passar alla ljushyade då den inte är täckande. Om du vill ha solpuder så appliceras detta efter det vanliga pudret och är inte på något sätt ett substitut. När det kommer till solpuder så tycker jag för tillfället att Revlonns Bronzer är stekhet!

5. Om du vill prova så finns det massor av härliga sprayer man kan spraya på huden efter att sminket är lagt. Make up store har en produkt som heter Face mist. Den gör att sminket fäster bättre och återfuktar huden under make upen.

Lycka till!

make up base

Posted in: Smink & Skönhet

You might also like

Caroline Roxy - Studio vibes Ellinor Bjurström - Ultraljud vecka 21 - rutinultraljud Sandra Lindahl - WANTIES Caroline Roxy - Rockstar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *