Här är lite tankar som jag skrev ner för några månader sedan: 

Snapchat. Det nya fenomenet och succéappen som spridits som en löpeld och används idag flitigt av mer än varannan skolungdom. Du ska alltså på några sekunder skicka en bild eller en video med några ord för att föra fram ett budskap som sedan raderas för all framtid. Min tanke är om detta verkligen är ett nytt fenomen eller om vi stött på detta tidigare. Rent av varje dag, hela våra liv?

Tänk på det pinsammaste du gjort i ditt liv. Hur mådde du dagen efter? Skämdes va? Ångest. Hur mår du idag när du tänker på samma situation? Opåverkad kan jag tänka mig. Situationen som du själv benämner som det pinsammaste du gjort i ditt liv rör dig idag inte i ryggen.

Tänk på din ungdomskärlek som gick i krasch. Du grät dig till söms och det kändes som att du aldrig någonsin skulle bli glad igen. Men precis som med den där superpinsamma situationen vi just pratade om så är även sorgkänslorna från hen-som-skulle-bli-din-livspartner som bortblåsta.

Du ska bli fit. Du sätter igång och hårdtränar och äter rätt i några månader för att sedan sluta helt lika länge. Det du gjorde för ett halvår sedan är nu bara historia. Ingenting som syns fysiskt eller som gör dig pigg i dagsläget.

Vi blir matade sedan nappflaskan med klyschan ”tiden läker alla sår”. Det är ju, om vi ska analysera ovanstående, en av de mest sanna klyschorna vi stött på. Vi kan fuldansa på bardisken på kvarterskrogen ena helgen och skämmas ögonen ur oss när vi vaknar upp morgonen efter. Varpå nästa helg är det bortglöm och efter två helger har det i princip aldrig hänt.

Om det nu är så att allt vi gör och känner suddas bort med tiden blir livet genast mer lättsamt men också extremt skrämmande. Den positiva sidan är att alla dåliga dagar, all sorg och alla misslyckanden kommer att raderas med tiden, vi kommer att bli glada igen. Men även i en bra kärleksrelation försvinner förra veckans ”vad fin du är” och kan med lätthet bytas ut mot denna veckas osäkerhet och tveksamhet.

Precis som 61% av dagens ungdommar använder en app för att kommunicera och förmedla känslor på 10 sekunder som sedan försvinner. Precis så måste även vi tänka på att varje handling för oss framåt och att vi varje dag måste kämpa för att hålla lågan uppe i förhållandet, rätt inställning i livet, ge oss själva beröm, vårda våra vänskaps- och familjerelationer och träna våra kroppar för att bibehålla resultatet. Det goda i livet måste alltså gödas för att växa eller rent av existera. Du har en ny chans varje dag att förbättra och förändra, för det du gjorde igår är bara en snapchat bland hundratusentals.

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 22.41.33

You might also like

Caroline Roxy - Pink happiness!! Sandra Lindahl - SUMMERBURST 2018 Alexandra Nilsson - No surfing pics yet... Alexandra Nilsson - Shoppa valfri produkt och tävla om biljetter till JAY-Z AND BEYONCÉ!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *