Emma:

Hur hanterar du all press? Du jobbar ju mycket med olika roliga saker och jag kan tänka mig att det är hög konkurrens mellan tex modeller och makeupartister. Hur tar du ett nej och hur hanterar du att jonglera så mycket? Vad prioriteras, vad väljs bort och hur känns det när inte allt blir som man tänkt sig? Vore kul med lite peptalk och tips för oss yngre i karriären!

Svar:

Hej Emma och tack för din kluriga fråga!

Pressen ligger ofta på mig som ett täcke. Ibland är det till min fördel då jag ofta åstadkommer underverk när jag känner att jag måste göra någonting men ibland blir täcket för tungt och då blir allt en grå sörja av stress och negativa tankar. Då stänger jag av allt och andas en stund. Kanske rent av en hel kväll. Jag tar även ofta hjälpt av min pojkvän, vänner eller familj för att få pepp och klara tankar.

Jag har berikats med ett grundsjälvförtroende som ger mig lugn i konkurrens-samanhang. Jag jämför mig i princip aldrig med andra. Jag är bäst, så enkelt är det. Jag får väldigt sällan Nej och de få gånger det händer vet jag att det är dennes förlust och att någonting ännu bättre och roligare kommer ligga framför mina fötter inom en snar framtid. Jag lägger så gott som aldrig energi på att vara ledsen över någonting som inte hände. Utan tänker istället Fuck it, what should  be – will be. 

Jag har dock problem med att prioritera. Jag vill hjälpa alla, tjäna pengar, göra nya spännande saker och utvecklas. Varje dag. Därför har jag väldigt svårt att säga nej. Min nästa lediga tid för möte är om en månad och det kan ge mig lite strypkänsla. Men även en fantastisk känsla av att vara behövd, viktig och att ha riktigt roliga saker framför sig.

Tips för att lyckas i karriären: 

1. Se alltid jobbmöjligheter. Din bästa väns mamma kanske är din nästa arbetsgivare. Jag hör ofta mig själv säga när någon behöver hjälp med någonting ”Ja, men det kan jag göra. Ingen gör det bättre än mig.” 

2. Tro på dig själv. Klyschigt men sant. Se till att jobba med någonting du är riktigt bra på. Be so good they can’t ignore you.

3. Skratta faran rakt i ansiktet. Ta risker, gå på möten, var nyfiken. Det är när det är lite obehagligt innan som kicken av glädje och framgång kommer efteråt.

Skärmavbild 2015-04-23 kl. 10.38.54

You might also like

Sandra Lindahl - Vårdepp Ellinor Bjurström - 15% rabatt på MOCKBERG Sandra Lindahl - MER VÅR-WANTIES Sandra Lindahl - Älskade River Island
 • Zeinab Khamis

  Hejsan!
  Hittade ingen mailadress till dig så jag testar här haha! 🙂
  Jag heter Zeinab Khamis och undrar ifall du fortfarande jobbar kvar på makeupstore i forumgallerian om man skulle vilja sminka sminka sig? Om inte finns det någon möjlighet att du ändå kan sminka än? Vet att du sminkar otroligt bra (rekomenderad av vänner som blivit sminkade på studentdagen). Jag behöver dock inte till studenten utan till fredagen den 1 maj.. Tacksam för svar, kram!!
  Med vänlig hälsning,
  Zeinab

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *