Bakom Akademiska sjukhuset, i Von Kraemers allé, står en ståtlig, vit, fräsch byggnad. Det är ett nybyggt hotell som andas design, lyx och välbehag. Hotel Von Kraemer. På söndag fyller min pojvkän, Michael, år och därför tog jag tillfället i akt och rövade bort honom till hotellet en helg för några veckor sedan.

Det började med att vi var hemma hos min mamma och pappa i Gamla Uppsala och fikade. Helt ovetande om hur kvällen skulle bli blev Mike sedan hemskjutsad av min mamma tillsammans med mig. Eller hemskjutsad och hemskjutsad. I bilen fick han sitt första brev av 7. I brevet stod det att vi skulle fira hans födelsedag hela helgen.

Skärmavbild 2015-04-29 kl. 15.15.59

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.04.47

Väl framme på hotellet fick vi ett otroligt trevligt bemötande av tjejerna i receptionen. Där fick Mike även sitt 2:a brev där det stod att vi skulle sova över i sviten. Ser ni hur glad han blev?

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.05.30

Väl på hotellrummet stod det champagne redo för oss att njuta av. Det var med panikblandad förtjusning som Mike öppnade skumpan och förstod att han inte hade någon kontroll över vad som skulle hända på kvällen. Han har uttryckt att han inte uppskattar överraskningar men det struntade jag blanka tusan i. Alla är värda att känna att någon bryr sig och anstränger sig för ens skull. Den här gången var det hans tur.

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.06.06

Det var så härligt att äntligen få uppleva den här dagen på hotellet som jag hade planerat så länge! Champagnen smakade fnitter och förväntning.

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.06.43

Under eftermiddagen slog vi på SATC. Det knackade det på dörren flera gånger och fler brev kom in med presenter och överraskningar. Bl.a med Mikes favoritgodis i skålar han har önskat sig till sitt kök.

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.08.40

Middagsdags! Och vad passar bättre till förrätten än en present? En T-shirt från Asos som Mike länge velat ha.

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.09.07

Förrätten. Soppa på nässlor som serverades med bakat ägg och muskot. Helt. Jäkla. Fantastiskt. Det ser inte mycket ut för världen. Men den gick ner, kan jag säga. Och mer än det!

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.09.40

Huvudrätten. Kryddstekt hjort som serverades med palsternackspuré, svartkål, torkade stekta trattkantareller och rödvinssky smaksatt med rökig whisky. Läskigt gott. Dessutom presenterade vår servitör varje dryck och maträtt med intressant info. Det kändes väldigt härligt och jag var så glad att Mike också var nöjd med maten. Vi skrattade för att det var så gott!

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.10.12

Efterrätten. Mörk chokladkräm som serverades med havtornssorbet, körvel och chokladsmulor. Vid det här laget var vi väldigt mätta men även detta gick ner. Smakerna gifte sig magiskt med varandra. Vi har aldrig varit så nöjda med ett restaurangbesök i hela våra liv!

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.10.41

Nya t-shiten åkte på direkt och mitt i allt kom ett nytt paket och knackade på dörren! T-shirten hittar ni HÄR.

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 17.21.41

Vi hade en helt fantastisk vistelse på Hotel Von Kraemer. Allt klaffade och personalen var så lätta och samarbetsvilliga att hjälpa till med alla mina idéer. Åh, allt blev så bra!! Efter middagen knackade Mikes vänner på dörren och vi firade med bravur! Senare kom en taxi och hämtade upp oss och körde oss till Birger Jarl där jag hade bokat bord och beställt drinkbord.

Vi sov bort frukosten, tyvärr. Sådant som man gör när man fyller 22år och firat hela natten. Vi får ta igen det en annan gång för jag slår vad om att även den är helt magisk!

Posted in: 2017

You might also like

Josephine Qvist - ORGANISERA, VAD ÄR DET? Alexandra Nilsson - Det kostade en miljon att vara inne på beach cluben! Alexandra Nilsson - Efter regn kommer solsken Alexandra Nilsson - Ideal of Sweden summer launch

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *