henna uppsala

Skärmavbild 2016-06-29 kl. 12.20.46

Skärmavbild 2016-06-29 kl. 12.20.29

Skärmavbild 2016-06-29 kl. 12.21.31

Skärmavbild 2016-06-29 kl. 12.21.51

Skärmavbild 2016-06-27 kl. 10.53.43

Jag får ofta frågan om hur och varför jag började arbeta som henna-artist. Det var inför Valborg 2015. Alltså förra året. Henna hade synts frekvent i sociala medier ett tag och jag fick för mig att jag skulle täcka både händer och lår med vackra mönster inför festligheterna som var på ingång. Då googlade jag ”Henna artist Uppsala” men fick inget napp. Det fanns alltså ingen i hela stan. Då kickade drivet igång som ofta kickar igång för mig när jag står inför ett ”nej”. ”Nehe, då gör jag det själv”. Jag rullade in på E-bay, sökte på henna och beställde hem. Två veckor senare hade jag henna i brevlådan. Jag tog då hjälp av en vän, Emmy Ellemo, som är bättre än mig på att rita. Efter att hon visat mig allt hon kan så började jag öva. Jag övade på vänner som vågade, övade på mig själv tills jag knappt hade yta kvar att måla på, googlade henna-bilder och övade ännu mer. Efter ett tag började folk höra av sig och ville göra henna hos mig. Plötsligt hade jag en liten business. Jag blev snabbt duktig eftersom jag övade mycket och tyckte det var genuint kul – och nu sitter jag här, drygt ett åt efter, och har massor av kunder och känner mig säker på arbetet. Dessutom är det som meditation för mig. Det är en av få stunder jag inte sitter med mobilen. Jag blir lugn och alla vackra mönster kommer till mig och ut i mina arbetande fingrar.

Jag har efter att jag började gjort henna på de flesta stora bloggare, målat henna på kändisfester och kurdiska bröllop.

Och så här är det med allt. Det du kämpar för får du. Det du övar på blir du bra på. Dina drömmar är dina och det är upp till dig att uppfylla dem. Lycka till <3 Jag tror på dig. 

You might also like

Paulina Danielsson - Love life osv. Caroline Roxy - QUEEN OF SNOW Caroline Roxy - SUMMERBURST Sandra Lindahl - Vårdepp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *