DRUNKNA INTE I DINA KÄNSLOR

EN ÖVERLEVNADSBOK FÖR SENSITIVT BEGÅVADE

varför är jag så överkänslig

Hej. Jag har börjat läsa en bok med samma titel som rubriken. Boken handlar, som du förstår, om personer som känner väldigt mycket, hela tiden. Som lätt blir väldigt ledsna, extremt glada men som också är naturliga ledare och som vissa dagar är så starka att de uppfattas som att de aldrig kan bli ledsna. Precis som jag. Och precis som min mamma, som gav mig boken.

Enligt boken är 20% av jordens befolkning, även djur, sensitivt begåvade. Alltså personer som enkelt känner av hur andra mår, som lätt dras med i euforiska känslor och som bär andras problem på sina axlar – med eller utan vilja.

En tredjedel av dessa 20% är dessutom väldigt utåtriktade personer. Precis som jag.

Med andra ord är jag inte ensam om att känna mig annorlunda. Känna för mycket. Vilja för mycket. Vilja exakt just nu. Vi är flera stycken som lever med detta och jag tycker att ni alla ska läsa den här boken.

Om du har en nära vän, förälder, ett syskon eller kärlek som har dessa egenskaper tycker jag också att du ska läsa boken. Och aldrig mer säga ”vad känslig du är” eller ”bit ihop nu”. För vi behöver bara bli förstådda och dessutom blir vi lätt distraherade av glada känslor. Så säg något kul eller kom med något roligt förslag istället för att klaga så är vi glada på några sekunder.

Pocket >HÄR<
Ljudbok >HÄR<

”ENA DAGEN stark och kraftfull, en entusiastisk visionär som står längst upp på barrikaderna. Nästa dag känslig intill hudlöshetens gräns, en bräcklig skugga som helst vill dra täcket över huvudet och aldrig mer visa sig för omvärlden igen. Och visst … alla människor har ju olika lägen, eller hur? Men kanske är du extra känslomässigt begåvad. Kanske är du en HSP – en Highly Sensitive Person? I så fall är det här en bok för dig. Förhöjd känslighet är en fantastisk gåva både för en själv och omvärlden – en gåva som också kan vara bökig att leva med. När omgivningen säger »du inbillar dig« och »du är överkänslig« kan det vara lätt att känna sig fel. Särskilt krångligt kan det bli om man både har en extra känslighet och är stark och utåtriktad. Sådana är den här bokens författare. StarkSköra kallar de det. I Drunkna inte i dina känslor berättar de om sina och andras erfarenheter, vad forskarna säger om känslor och känslighet och om tänkbara orsaker till att närmare en femtedel av alla människor tros vara mer emotionellt begåvade än andra. Men de ger framför allt massor av konkreta tips till dig som vill lära dig att leva –och överleva – med din känslobegåvning så att det gagnar både dig och din omgivning. Drunkna inte i dina känslor – lär dig simma i stället!”

You might also like

Sponsored - Icon Mirror Sandra Lindahl - Spontanare till Umeå Intervju - Noomi Rapace Alexandra Nilsson - Sommarens snyggaste badkläder Caroline Roxy - Fresh face Alexandra Nilsson - En dag på grönan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *