Jag pratar ju ofta om hur viktigt det är att följa magkänslan. Att ”du har alla svar inom dig”. Det kan, av vissa, uppfattas som ett luddigt uttryck och jag har förstått med tiden att alla inte är i kontakt med sin magkänsla på samma sätt som jag (och säkerligen de flesta andra känslostyrda sötnosar i världen). Jag har förstått att magkänslans starka signaler kan blockeras av t.ex rädsla eller fakta. 

Men om vi skiter i det läskiga och logiska för en sekund så ska jag fråga dig en fråga: finns det någonting du tänker på varje dag? Kanske rent av flera gånger dagligen? 

Ex.

Jag vill inte vara ihop med min partner.”  

Jag förstår att du kanske inte kan göra slut idag. Det är en lång process som måste arbetas fram, oftast. Men sluta trampa på samma ställe. Ta er situation framåt. Ta upp ALLT jobbigt på en gång,  berätta om dina djupaste tankar. Antagligen blir det hus i helvete men det kan också bli så att ni utvecklas till någonting fantastiskt. Lägg rädslan åt sidan. För att din livssituation ska ha en möjlighet att ändras måste du sätta saker i rörelse. Vad resultatet sedan blir är mindre viktigt för det som ska bli – det blir – bara du kastar första stenen. 

Jag avskyr mitt jobb.

Du kan inte gå och känna så inför någonting som tar upp större delen av din tid. Säg upp dig idag. Du hittar enklare ett nytt jobb när du inte har något. Och dessutom säkert någon ny vän som kanske har en snygg brorsa att ha ihop det med i några år. 

 ”Jag önskar jag satte i löshår men det är för dyrt.” 

Även dessa skönhetstankar kan bli extremt ihärdiga. Och i ärlighetens namn, om du tänker på det varje dag: Spar pengar och sätt in det längsta löshår du någonsin sett. Killar lägger tusentals kronor på TV-spel, flygande kameror och bilar. Ditt intresse är inte mindre värt bara för att det handlar om skönhet. 

Jag kan inte sluta tänka på hur det skulle vara att bli ihop med tjejen i parallellklassen trots att vi är av samma kön. ” 

Tankar som gör att vi skäms för vad andra ska tycka och tänka är dränetande. Men helt onödiga. Att oroa sig för hur andra ska reagera är slöseri med tid. Du har ingen aning. Och om någon säger/tänker någonting elakt så är det deras problem. Trångsynta människor kommer i regel inte så långt i livet. Dessutom, i slutet på dagen sitter ni alla i olika stugor med era egna situationer att leva med. Se till att du är nöjd med din.

Tänk om jag bodde i Barcelona.” 

Testa! Jag har en vän som flyttade i 4 dagar. Inga namn nämnda.

Självklart måste vi få tänka och överväga saker utan att vi måste göra slag i saken. Men när det fyller dina tankar dagligen är det inte bara övervägningar. Det är ditt undermedvetna som skriker för att visa dig rätt väg. Det är upp till dig att lyssna eller fortsätta blockera. 

You might also like

Alexandra Nilsson - Har fått lite smink! Alexandra Nilsson - Han är fin han min Andreas Sponsored - Icon Mirror Paulina Danielsson - Hjärnskakning Intervju - Noomi Rapace Sandra Lindahl - Behöver till sommar-garderoben

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *