BEAUTY #5

Kemisk peeling i samarbete med:

25% rabatt med koden: Lices.se (innan fredag 24/2)

Dagen innan jag åkte till Florida så gick jag till >Akademiklinikens walk in clinic i Uppsala.

Jag har aldrig tidigare gjort ansiktsbehandling men många av mina blogg-kollegor gör så kallad kemisk peeling som jag varit nyfiken på. Jag har aldrig haft problem med min hy men lite småfinnar och pormaskar har jag vant mig att leva med. Men de är borta nu! Helt galet.

Tjejen som gjorde min behandling heter Jeanette och var proffsig och mysig. Hon berättade hela tiden vad hon gjorde och frågade om det gjorde ont eller kändes obehagligt på något sätt. Vilket det stundtals gjorde då det handlar om syra. Men enligt mig uppnådde jag bara skala 3 av 10 i smärta så det var inga problem!

Vi gjorde en mandelpeeling (AHA) som innehåller av mandelsyra. Mandelsyra har exfolierande egenskaper och även en funktion som minskar melaninproduktionen, och är även anti-bakteriell och anti inflamatorisk. Vi gjorde 3 lager av syra och tvättade sedan av. Vid reaktionen av vattnet som användes vid avtvättningen satte den starkaste brännande känslan in, men det var utan tvekan överkomligt.

Denna behandling jobbar med att ta bort döda hudceller och orenheter som sätter sig i porerna, den kickar igång cellförnyelsen och jag fick en fantastisk lyster efteråt och kände mig galet fräsch (såg ni min hype på Insta Story?!). Mandelpeeling är en behandling att rekommendera om man känner sig grå, för att motverka åldrande och dämpa pigmenteringar.

Att förvänta sig efter kemisk-peeling-behandling:
Viss avfjällning, torrhet, rodnad kan förekomma de närmaste 1-3 dagarna, pigmentfläckar kan bli mer tydliga i början av denna behandlings kur, det beror på att cellförnyelsen har triggats igång ordentligt, vilket i sin tur påverkat pigmenteringen att vandra uppåt för att slutligen stötas av.

För bästa resultat rekommenderas 3 till 6 behandlingar med 2-4 veckor mellan varje behandling (jag har bokat in 2 till så kommer köra 3 behandlingar).

Denna bild är tagen 30min efter behandlingen. Som ni ser så kom mina pigmentfläckar upp precis som förväntat. Häftigt att detta legat under och nu stöts ut av huden. Väck med dem! Och precis som lovat så är de borta nu och min hy ser ut som på bilden men utan fläckar. Helt magiskt. Jag längtar redan efter min nästa behandling för att se vad Jeanette kan göra för stordåd med mig!

Boka nu och nämn mig så får du 25% rabatt på din behandling. 
Behandlingar som Akademikliniken genomför är bland annat: 

– Injektionsbehandlingar (fillers och botox)
– Peelbehandlingar
– Permanent hårborttagning
– Laserbehandling; pigment, kärl, ärr, linjer/rynkor
– Acnebehandling
– Oxygenlift
– Dermapen
– Kroppsskulptering med kyla – CoolTech


>Akademikliniken.se<
Kungsängsgatan 11
753 22 Uppsala

Telefon: 018-470 00 20

E-mail: [email protected]


Lycka till <3

 

Posted in: BEAUTY

You might also like

Paulina Danielsson - Love life osv. Ellinor Bjurström - Alla dessa rubriker Sandra Lindahl - Älskade River Island Caroline Roxy - Spring feelings
  • Moa Ringblom

    Hej !
    Är lite nyfiken på hur dina ögonbryn ser ut nu utan smink efter daimond-tatuering-behandlingen du gjorde i somras. Är du fortfarande nöjd? Sitter det kvar? Dina ögonbryn är skit snygga!!! Funderar att åka upp ända till Uppsala för att kunna få nått liknande 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *