Nu har det gått nästan ett år sedan jag slutade med mina p-piller och det är fortfarande det bästa jag gjort för mig själv.
9 april 2016 skrev jag detta: 

Jag är förbannad. Förbannad över att så extremt många unga tjejer och kvinnor går runt på starka hormoner och ska klara sig genom dagarna som om man mådde bra. Det ska jag berätta för er att det gör man inte. Kroppen luras att tro att man är gravid vilket leder till att man får ont i körtlar, kan få plötsliga depressioner och andra vidriga personlighetsförändringar. Vissa påverkas mer och vissa påverkas mindre men alla påverkas på något sätt. För två månader sedan tog jag steget, efter att jag haft ångest flera timmar per dag i flera månader, att sluta helt med hormonerna som jag tagit sedan jag var 16år gammal. Jag har alltså tvingat min kropp att ta hand om starka hormoner i 10år. Det var mitt eget val att sluta helt. Även om jag var rädd för vad det kan bli för konsekvenser och vad folk skulle säga. P-piller är så vanligt att man blir betraktad som konstig om man inte tar det.

Nu såhär i efterhand är jag helt chockad. Chockad över hur bra jag mår i kropp och själ. På några veckor var jag botad från min ångest. Jag är här och nu, jag skrattar oavbrutet, har ännu fler bättre ideér, älskar livet ovillkorligt och känner mig stabil och fri. Fri i min egen kropp. I efterhand förstår jag även att det var inte bara dessa sista månaderna som hade varit kämpiga för mig. Det var bara för att dom var så vidriga som jag kände av det på riktigt och tog steget att sluta med p-piller. Jag har för sjutton haft lätt till gråt, blivit onödigt irriterad och fått ont i buken och brösten i onödan, i 10år. Och klaga ska man inte göra heller. Det är bara såhär det är att vara kvinna. ”Det går upp och ner”, sa barnmorskan till mig när jag var på gynundersökning för att kolla vad som var felet med min kropp efter kräkningar, ångestfyllda morgnar och allmän nedstämdhet. Jo, tack. Men jag vill inte att det ska gå upp och ner i mitt liv i onödan. Jag har bara ett liv att leva och jag tänker vara stabil.

Fy fan, säger jag bara. P-pillrena höll på att förstöra mitt liv.

Flera av mina vänner har också slutat helt och alla uttrycker sådan otrolig lättnad. Dom kan äntligen vara sig själva!

Nu är jag tillbaka, starkare än någonsin. Jag känner mig som 10åriga Lisa. Vild, stark och fri.

Posted in: Personligt

You might also like

Caroline Roxy - SUMMERBURST Sandra Lindahl - WANTIES Caroline Roxy - Rockstar Paulina Danielsson - Love life osv.
  • Madelene

    Har också slutat. Känns sjukt bra! 🙏🏼💕

  • hannah

    Funderar också på att sluta då jag slarvar med mina ppiller på grund av stress och sen tror jag verkligen att det är p-pillerna som förstör mitt mående och förstärker de känslor som du också nämnde. Men min fråga är om du bytt till något annat preventivmedel och i så fall vilket? Jag har fått tips från barnmorskan att börja med p-ring och det börjar luta mer och mer åt det hållet.
    Tacksam för svar!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *