BACKA OSS ELLER BACKA HELT

Igår publicerade Nyheter24 min debattartikel om hur vi kvinnor uppfostras till att inte vara bra på sport i allmänhet och om hur män skapat sport för män (kom till artikeln >>HÄR). Kränkta killar rasar, som vanligt. Sporten är ju deras. De fastnar vid ord som fysik och biologi som om detta var en debatt om fysik och inte snedvriden jämställdhet sedan urminnestider. Jag är såklart fullkomligt medveten om fysikskillnaderna. Jag är även medveten om hur jag och mina kvinnliga likar blivit åsidosatta i sportsammanhang sedan barnsben.
Men ändå är jag är en total idiot, äcklig slampa, uppenbart inkompetent och skrattretande. Jag har gått för långt som tar upp någonting som gör mitt upprörd. Jag har gått för långt när jag tar upp någonting som påverkar allas mammor, systrar och kvinnliga klasskamrater och kollegor negativt. Jag ska vara tyst och veta min plats. Om jag vill att kvinnor ska sporta mer så kan vi minsann själva ta lite mer plats i sportsammanhang, gå på tjejmatcher och börja spela e-sport. För vi är välkomna nu, tydligen. Vi har varit det hela tiden men vi har bara inte förstått det. Dessutom har jag fått lära mig att e-sport visst går jättefort. I spelen. Vad det nu har med fysik förmåga att göra.

I vilket fall. Vi ger oss inte. Jag blir så magiskt stolt över alla , både kvinnor och män, om tagit sig tid att maila mig, svara på ignoranta kommentarer och klicka JA i att de håller med min text. Tillsammans gör vi skillnad och jag är inte rädd. Motstånd har vi fått hela livet så varför skulle detta göra att vi lägger oss? Tro mig, vår tid kommer och jag är så glad att jag får vara med att kämpa för  den.

Tack för att ni finns <3

Siffrorna talar sitt klara språk. Killar – backa oss eller backa helt!

Posted in: Personligt

You might also like

Sandra Lindahl - WANTIES Sandra Lindahl - Älskade River Island Caroline Roxy - Studio vibes Ellinor Bjurström - 15% rabatt på MOCKBERG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *